Weven
cactus
mijn bloeiende cactus

Weven

cactus

Dit oranje sprietjesgaren is getwijnd met een ecru wollen draad. Door het sprietje om en om te weven met een effen gekleurde ondergrond komt het effect van de sprietjes mooi naar voren.

Inspiratie
vlakweefsel
getuft staal
Product

Sprietjesgarens worden op verschillende manieren geproduceerd. Hier is het garen gemaakt op een ‘feather yarn crochet knitting machine’, vrij vertaald: een veer-garen-haak-brei machine!

Ontwikkeling

Het garen is geproduceerd op een ‘feather yarn crochet knitting machine’, vrij vertaald: een veer-garen-haak-brei machine. Dit is een methode waarbij  garen met een draadgeleider voor de breinaalden wordt gelegd en daarna wordt vastgehaakt. De ruimte die tussen de breinaalden zit wordt vervolgens doorgesneden.

Voor weven heb je een ketting en een inslag nodig. De ketting wordt ‘geschoren’ in één of meerdere kleuren.

Iedere kettingdraad loopt afzonderlijk eerst door een heveltje, door een oogje  in een schacht en vervolgens door een riet. Die schachten kunnen omhoog of omlaag waardoor er ruimte is om de inslag te kunnen maken.

Techniek
{"how":{"header":[{"x":1,"y":0}],"body":[{"x":0,"y":0},{"x":1,"y":0},{"x":0,"y":3}]},"know":{"body":[]},"tech":{"body":[{"x":1,"y":3},{"x":1,"y":4}]},"wow":{"spacer":[{"x":0,"y":0},{"x":1,"y":0},{"x":0,"y":1},{"x":1,"y":1}],"header":[{"x":1,"y":0}],"body":[{"x":1,"y":3}]}}