Breien
Missoni
Missoni is een Italiaans modemerk dat vooral ketting gebreide textiel voor kleding op de markt brengt.

 
 

Breien

Missoni

Ik heb gebreide meubelstof ontwikkeld vanwege de rekbaarheid, waardoor je gemakkelijker organische vormen kunt stofferen. Tevens omdat je bij breien andere structuureffecten kunt maken dan bij het weven.
Daarnaast is voor de productie van breistof op een vlakbreimachine geen ketting nodig zodat kleinere oplages mogelijk zijn. In tegenstelling tot kettingbrei waarbij iedere draad zijn eigen draadtoevoer heeft.

Inspiratie
gebreide meubelstof
Product
collectie Missoni

testrapport voor de wrijfweerstand. Het Martindale testrapport levert bij breien minder goede resultaten op dan bij het weven omdat een gebreide draad meer ruimte krijgt (om te slijten) dan een geweven draad.

Ontwikkeling

Op een vlakbreimachine gaat de draad via een naaldenbed van links naar rechts en terug. Een bed is een metalen oppervlak met breinaalden. Bij een dubbelbeds-vlakbreimachine heb je een voor- en een achterbed.

Techniek
{"know":{"body":[]},"tech":{"body":[{"x":0,"y":2},{"x":0,"y":3}]},"wow":{"spacer":[{"x":0,"y":0},{"x":1,"y":0},{"x":0,"y":1},{"x":1,"y":1}],"header":[{"x":1,"y":0}],"body":[{"x":0,"y":2},{"x":0,"y":3},{"x":0,"y":4}]},"how":{"header":[{"x":1,"y":0}],"body":[{"x":0,"y":0},{"x":1,"y":0}]}}