Weven
dahlia
dahlia uit mijn eigen tuin

Weven

dahlia

Bij badstof wordt meestal 1 kleur aan de bovenkant en 1 kleur aan de onderkant gebruikt; dit geeft een 2 kleurige ketting.

Hier wil ik de menging van 2 – 4 kleuren bespreken.

Je kan mengingen maken door om en om een andere kleur in te rijgen. Hier heb ik gebruik gemaakt van 4 kleuren. Je kan die kleur uni laten zien of gemengd.

Bij de bloem in dit dessin speelt ook de zwarte inslag een rol, die inslagdraad is nodig om de lus te stabiliseren.

Inspiratie
Product
kleurmengingen
ontwerpschetsen
Ontwikkeling
kettingboom met een zwart-witte ketting.
kettingbomen
een uitgetrokken badstof weefsel met een zwarte ketting en lussen in blauw en groen.

Voor weven heb je een ketting en een inslag nodig. De ketting wordt ‘geschoren’ in één of meerdere kleuren.

Iedere kettingdraad loopt afzonderlijk eerst door een heveltje, dan door een oogje in een schacht, vervolgens door een riet. Die schachten kunnen omhoog of omlaag waardoor er ruimte is om de inslag te kunnen maken. De schachten die de draden van de ketting omhoog of omlaag laten gaan bepalen uiteindelijk het patroon.

Bij een badstofweefsel komt de kleur uit de ketting. Het is een weefsel met 2 kettingbomen, 1 voor de lussen en 1 voor het vastzetten van de lussen.

 

Techniek
{"how":{"header":[{"x":1,"y":0}],"body":[{"x":0,"y":0},{"x":1,"y":0}]},"know":{"body":[]},"tech":{"body":[{"x":0,"y":6}]},"wow":{"spacer":[{"x":0,"y":0},{"x":1,"y":0},{"x":0,"y":1},{"x":1,"y":1}],"header":[{"x":1,"y":0}],"body":[{"x":1,"y":1},{"x":1,"y":2}]}}