Garen
pluche
paddenstoel, screenshot Instagram, vilagudlarina2#mushroomsociety

 

Garen

pluche

Om de zachtheid van een poolweefsel- of breisel te benaderen kun je chenille garen gebruiken. De productie van de uitstekende draden aan het garen kan op verschillende manieren. Bij deze methode wordt garen geweven met een slingerbinding en vervolgens verticaal doorgesneden.

Een andere techniek is breien op een Rachel breimachine met een inlegdraad. Hier heeft elke (haak-)naald zijn eigen draad toevoer die de inlegdraad, die later het het sprietje wordt, vast zet. Dit heet feather yarn of veer-garen.

Inspiratie
Product
Ontwikkeling

Chenille-garen wordt geproduceerd in twee stappen. Eerst wordt er een weefsel geproduceerd met een slingerbinding; vervolgens wordt de ruimte die tussen de inslagdraden is vrijgehouden doorgesneden. Hierdoor ontstaat een kettingdraad, waarin losse inslagdraden – de sprietjes – zijn vastgezet met de slingerbinding.

Techniek
{"wow":{"spacer":[{"x":0,"y":0},{"x":1,"y":0},{"x":0,"y":1},{"x":1,"y":1}],"header":[{"x":1,"y":0}],"body":[]},"how":{"header":[{"x":1,"y":0}],"body":[{"x":0,"y":0},{"x":1,"y":0}]},"tech":{"body":[{"x":1,"y":3}]},"know":{"body":[]}}