Garen
ijsbeer
vacht van een ijsbeer

Garen

ijsbeer

Voor het effect van een ijsberenvelletje is gebruik gemaakt van een 100% mohairgaren. Mohair komt van de angorageit. De structuur is als zijdeglanzend haar en heel glad.

Bij het eendraads mohairgaren van het berenvel was die gladheid een probleem omdat het haar geen schubben heeft en je het garen zonder enige moeite als los zand uit elkaar kan trekken. Dit in tegenstelling tot wol met schubben aan de vezel.

Inspiratie

Het mohair in het staal is handgeknoopt met ongetwijnd garen met slechts een enkele twist. Daarom is dit garen moeilijk te verwerken, het glibbert tussen je vingers door. Het eindresultaat is echter zeer natuurgetrouw.

Product
Ontwikkeling

Alle textiel begint bij de grondstof van de materie. Die grondstof vormt de basis voor de uiteindelijke eigenschappen van het weefsel of breisel.

Vóór het spinproces worden de grondstoffen bepaald, vervolgens gemengd, gekamd en verwerkt tot een vliesdoek, waar één of meerdere lonten van worden gemaakt. Van het lont wordt vervolgens een draad gesponnen. Daarna komt het twijnen.

Techniek
{"how":{"header":[{"x":1,"y":0}],"body":[{"x":0,"y":0},{"x":1,"y":0}]},"tech":{"body":[{"x":0,"y":2}]},"know":{"body":[]},"wow":{"spacer":[{"x":0,"y":0},{"x":1,"y":0},{"x":0,"y":1},{"x":1,"y":1}],"header":[{"x":1,"y":0}],"body":[{"x":1,"y":0}]}}