Garen
rijp
rijp, Spaanse Pyreneëen

Garen

rijp

Garens waar sprietjes uitsteken zijn er in allerlei variaties.

Voordat je de sprietjes kan verwerken moet er een garen van gemaakt worden. In dit geval wordt het garen gemaakt op een ‘Feather Yarn making machine’ of een ‘Fancy Yarn Crochet Knitting machine’ (zie youtube).

Inspiratie

Dit sprietjes garen is gebreid op een Rachel breimachine met een inleg draad. In dit getufte staal is de inlegdraad een chenille garen. Elke (haak-) naald  heeft zijn eigen draad toevoer die de inlegdraad, het sprietje, vast zet. Dit heet feather yarn of veer-garen gemaakt op een: ‘Fancy Yarn Crochet Knitting machine’.

Door een sprietjes garen als lus te tuften steken de sprietjes boven het oppervlakte uit maar is de ondergrond, als je die samen met een dikkere draad tuft, toch stevig.

Product
Ontwikkeling

Feather yarn (veergaren) wordt gemaakt met een machine, waarbij de toevoer van het effectgaren uit één inlegdraad bestaat. Deze wordt door een andere draad vastgehaakt.

Techniek
{"wow":{"spacer":[{"x":0,"y":0},{"x":1,"y":0},{"x":0,"y":1},{"x":1,"y":1}],"header":[{"x":1,"y":0}],"body":[]},"how":{"header":[{"x":1,"y":0}],"body":[{"x":0,"y":0},{"x":1,"y":0}]},"tech":{"body":[{"x":0,"y":2},{"x":0,"y":3}]},"know":{"body":[]}}