Garen
indigo
afgedragen spijkerbroek

Garen

indigo

Om het idee van slijtage ook in het interieur toe te passen heb ik een jeanstapijt gemaakt met een indigo geverfd garen. Hiermee zou je de loop in een winkel of in een thuissituatie kunnen benadrukken, een soort ‘olifantenpaadjes’.

Een versleten uiterlijk wordt bij kamerbreed tapijt niet op prijsgesteld.

Als alternatief heb daarom ik een staal gewassen, aan de bovenkant is de kleur uitgewassen maar in de basis zit nog de donkere, diepe volle kleur.

Inspiratie
Product

Doordat de kleurstof niet tot in de kern doordringt krijgt het garen met een gesneden pool een mooi fijn puntje in de kern.

Hetzelfde effect zou je kunnen bereiken met een geverfd wollen garen waar de kleurstof niet doordringt tot in de kern. Dat proces is moeilijk te sturen.

Ontwikkeling

bij garen geverfd met indigo, hecht de kleurstof zich op de vezel en trekt niet in de vezel. Daardoor wrijf of was je de kleur er gemakkelijk af. Denk aan een spijkerbroek met slijtplekken.

Techniek
{"wow":{"spacer":[{"x":0,"y":0},{"x":1,"y":0},{"x":0,"y":1},{"x":1,"y":1}],"header":[{"x":1,"y":0}],"body":[]},"how":{"header":[{"x":1,"y":0}],"body":[{"x":0,"y":0},{"x":1,"y":0}]},"know":{"body":[]},"tech":{"body":[{"x":0,"y":1}]}}